Adria Bike Maraton 2017

Već četvrtu godinu zaredom Biciklistički klub Lepoglava sudjeluje na ovom, najvećem brdsko-biciklističkom natjecanju u regiji. MTB maraton održava se u Korenici te jednim dijelom prolazi kroz nacionalni park Plitvička jezera te se ukupni broj natjecatelja penje do vrtoglavih 1000 sudionika. Ove godine odvažilo se 10 članova kluba da odmjeri svoje snage sa biciklistima iz skoro svih zemalja našeg kontinenta.
 
U subotu 17.6. cijelodnevni sajam bicikala održavao se na centralnom trgu u Korenici gdje su se također mogli isprobati bicikli raznih renomiranih brandova te su isto tako bile organizirane tour vožnje po okolnim planinama i brdima. Najveća zanimljivost bili su ove godine e-bike bicikli koje su također mogli zainteresirani isprobati te se okušati u usponima uz pomoć elektromotora. Navečer je za sve sudionike bilo organizirano druženje uz odojak i tekuća pitanja svih vrsta.
 
Olujno nevrijeme uz kišu i jak vjetar naznačiilo je početak nedjelje te se sve činilo da ćemo imati kišnu utrku ali srećom kiša je prestala što nije bio slučaj i sa vjetrom koji je i dalje neumorno puhao te dizao tende i šatore u zrak. Na temperaturi od samo 9 stupnjeva krenuo je ABM maraton u nedjelju u 9:30 sati. Kristijan Kostanjevec, Kristijan Štefanek, Ivan Galić, Tomislav Šmuc, Antonio Golub, Tomislav Tvarog, Damir Druško, Marijan Funda i Stjepan Funda i Miroslav Murić bili su naši biciklisti koji su se natjecali. Gužva na startu bila je veća nego ikad te je sam start trajao skoro 15 minuta kada su svi biciklisti prošli startnu liniju te započeli svoju utrku. Naleti vjetra rušili su bicikliste a oštro kamenje nije imalo milosti prema gumama. Naši dečki zapeli su pedale odmah na startu i krenuli u napad te do prvog uspona prošli velik dio ostalih natjecatelja. Na usponu zbog njegove težine i velike koncentracije ljudi na uskoj cesti stvorila se gužva te se čak i na trenutke totalno zaustavljalo. Na samom vrhu bila je postavljena Feed zona gdje se moglo malo stati te uzeti vode ili voća za lakši nastavak utrke ili "u hodu" uzeti u ruku te nastaviti bez stajanja. Nastavak staze obilježio je konstantan lagani uspon koji se protezao skoro na sljedećih dvadesetak kilometara nakon čega je uslijedio segment spusta. Ta dionica mogla bi biti na nekom tehničkom dijelu Downhill utrke s obzirom na njegovu težinu te je iz toga razloga velika većina biciklista odlučila prohodati taj dio staze što su naši vozači iskoristili te vratolomnom vožnjom nizbrdo uprihodili još nekoliko mjesta prema vrhu poretka.
 
Svih naših deset biciklista uspješno je završilo utrku, a petorica najbržih našlo se u top 50. To su bili Miroslav Murić sa osvojenim 34. Stjepan Funda sa osvojenim 41.  Damir Druško sa osvojenim 46. Antonio Golub zauzeo je 48. i Ivan Galić 49. mjesto na stazi od 35km i usponom od 550mnv dok su Štefanek Kristijan i Funda Marijan odvozili stazu od 49km s ukupnim usponom od 950mnv te osvojili 73. odnosno 111. mjesto. Kasnije nakon proglašenja pobjednika uslijedio je ručak o trošku organizatora za sve sudionike te nakon toga kraj događanja te odlazak kućama.
 
Ovaj event svake godine postaje sve bolji a i mi se trudimo biti što brži iako je konkurencija iz godine u godinu sve veća i jača. Bilo je odlično i vidimo se iduće godine sa još boljim rezultatima.
 
 
0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 947

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr