Adria Bike Maraton Plitvice 2016

Posebna je vibra tih dana na Plitvicama. Korenica od ranog jutra vrvi biciklistima, a nerijetki turisti s dalekog istoka koji su prespavali u lokalnom hotelu ne prestaju škljocati aparatima. Malo pred start utrke adrenalin pomiješan s tremom i uzbuđenjem lebdi u zraku, a centralni trg je prepun. Startni blokovi su puni, sat iznad startnih vrata odbrojava, spiker nešto priča, ali ga nitko ne sluša i onda magija počinje. Start maratona u nepreglednoj koloni. Tišina. Samo zvuk guma i mašinica, vjetar u kacigi i sunce na licu, zateknuti turisti plješću i bodre sudionike.
To je Adria Bike Maraton koji prolazi kroz najljepši hrvatski nacionalni park pod zaštitom Unesco-a.

Staze: 35 km, 49 km ili 79 km, biraju se tijekom utrke.
Kategorije: muškarci do 45 godina, muškarci stariji od 45 godina, žene, “Tonaši” (samo oni koji imaju preko 101 kg žive vage bez bicikla)

Drugu godinu zaredom članovi našeg kluba sudjeluju na maratonu sa ostalih 1000 sudionika, a ove godine nastupili su Šmuc Tomislav i Druško Damir na 35km dugoj stazi i ukupno popeli preko 700m dok je Kostanjevec Kristijan napao 79km sa usponom većim od 1300m. 

Ovogodišnji maraton započeo je 18.06. velikim sajmom na otvorenom gdje su se posjetitelji mogli upoznati s novitetima u svijetu bicikala i biciklističke opreme, ali i također su mogli uživati u domaćim lokalnim proizvodima i nadaleko poznatim slasticama ovog kraja. Krajolik i zanimljivosti svi zainteresirani i željni ugodne vožnje imali su prilike doživjeti kroz vođene ture koje organiziraju Giant i Haibike.

 

 

 

Photo: Adria bike

0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 606

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr