Biciklijada - svjetski dan biciklista 2016

U subotu 23.07. održana je druga po redu biciklijada povodom svjetskog dana biciklista u organizaciji Biciklističkog kluba Lepogava. Biciklijada je bila odgođena zbog lošeg vremena vikend ranije te nas je na dan događanja dočekalo sunce i prilično visoka temperatura koja se penjala i do 35 stupnjeva. Okupilo se šezdesetak biciklista iz raznih dijelova Hrvatske točnije iz Čakovca, Varaždina, Varaždinskih Toplica, Ivanca, Zagreba, Krapine, Rinkovca, Šibenika, Kamenice, Sračinca, Kameničkog podgorja, Cerja Nebojse, Lipovnika, Jerovca, Klenovnika, Lepoglave, Višnjice..

Biciklijada nije imala natjecateljski karakter već je bila rekreativna na kojoj su sudjelovali pretežno pojedinci, ali i obitelji sa djecom a sa svim pauzama trajanje bicikliranja iznosilo je oko dva sata. Ruta biciklijade iznosila je 28km i krenulo se iz Lepoglave pa preko Žarovnice u Klenovnik gdje je bila okrijepna stanica da sudionici malo predahnu uz hladne napitke. Nakon 20 minuta pauze biciklijada se nastavlja prema Lipovniku i Stažnjevcu gdje se također dogodila kratka pauza. Šezdesetak biciklista krenulo je županijskom cestom putem Ivanca gdje se prolazilo kroz centar grada te se nastavilo prema Lepoglavi, točnije do kafića Route66 gdje je za sve sudionike bio besplatan grah s mesom te pića iz ponude kafića po party cijenama.

Nakon višesatnog druženja uz dobro drušvo, grah i tekuća pitanja biciklisti su se počeli razilaziti u kasnim večernjim satima.

Galerija slika dostupna je na Facebook stranicama kluba: Link na galeriju slika
 

Photo by: Foto klub Deseti K

 
0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 888

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr