Fužine2sea 2017

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja “Fužine 2 Sea” MTB maratona, bilo je potpuno jasno kako će ovo u nadolazećim godinama biti jedan od najatraktivnijih ali istovremeno i najtežih maratona u regiji. Najduža staza, ona od 82 km i 2.200 metara uspona po kojoj je utrka i dobila ime, nakon starta u dubokim šumama Gorskog kotara i brzog uspona na vidikovce prema kvarnerskim otocima, oštro se spušta prema Crikvenici i morskoj obali gdje je temperatura nerjetko i 20 stupnjeva viša nego na startu. Pakleni singletrail od kojeg trnu ruke nizbrdo i nakon toga jednako tako zahtjevan i dugački uspon nazad. Da, nazad! Isključivo za ozbiljne bicikliste, stvarno ozbiljne. Kažu oni koji znaju – takvi su pravi maratoni. Teško fizički, teško tehnički, teško da ima igdje išta ljepše i izazovnije od ove staze. Staza koju svaki biciklist koji drži do sebe mora odvoziti. Za medalju. Za slavu. Za hvalisanje. Za sebe. 

Dvije ostale staze, duža od 56 km i kraća od 33 km napravljene su za uživanje. Uživanje na brdskom biciklu. Red makadama, red singlica, red proplanaka, pogleda prema moru i okolnim brdima a sve začinjeno šumom i jezerom. A za one koji nisu dovoljno sigurni u svoje biciklističke sposobnosti bilo je u ponudi iskustvo startanja i vožnje utrke u strogo kontroliranim uvjetima na stazi oko jezera u dužini 15 km. Taman da pojedu i popiju nešto te u cilju dočekaju one najbolje.

U pohod na ovogodišnji maraton krenuli su petorica Lepoglavčana, Štefanek Kristijan, Funda Marijan, Funda Stjepan, Galić Ivan i Horvat Vedran. Naši biciklisti okušali su se na stazi od 33km s ukopnim osponom većim od 600m te postigli zavidne rezulate. Kako na svakom metru vrebaju nekakve prirodne prepreke i novi izazovi ove godine dogodila se mala nezgoda našem vožaču Funda Stjepanu kad mu je grana polomila žbice na kotaču te nije bio u mogućnosti završiti utrku. 

Rezultate možete vidjeti ovdje:
REZULTATI FUŽINE 2 SEA 2017

Ukupni poredak Adria Bike Series
UKUPNI POREDAK

 

Galerija slika

 
0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 265

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr