Kajkavijana 2016

MTB ultra maraton Kajkavijana je brdsko biciklistička utrka orijentacijskog karaktera, koji se već tradicionalno održava svakog lipnja počevši od 2006. godine. Ovogodišnja Kajkavijana održala se 11.6.2016. bila je jubilarna 10-ta po redu.

Posebnost Kajkavijane, što ju izdvaja od ostalih MTB maratona je što se u zadanom vremenskom roku od 24, 12, ili 10 sati (ovisno o kategoriji), moraju proći određene kontrolne točke kroz čak tri županije – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku sa startom i ciljem u centru Varaždina, na Kapucinskom trgu. Maraton je specifičan i po tome što je start najduže kategorije Kajkavijana (245 km)u ponoć s petka na subotu dok natjecatelji ostale dvije kategorije startaju u subotu u 8 sati – Mala Kajkavijana (135 km)te u 10 sati – Moj prvi Kaj maraton (85 km). Najveća novost 2016.godine je i prva cestovna utrka Kajkavijana pod nazivom „TOUR de KAJ“ koja će se voziti cestama triju županija u duljini 260km.

Na najvećoj i nazahtjevnijoj kategoriji nastupio je Kostanjevec Kristijan i uspješno je završio, na Malu kajkavijanu odvažili su se Krtanjek Dino i Njegovec Marko a dok je Moj prvi Kaj maraton vozio Poljanić Marko.

Rezultate možete vidjeti ovdje:
REZULTATI KAJKAVIJANA 2016

Ove godine je na startu bilo oko 190 prijavljenih biciklista , a  po prvi puta je održana i cestovrna utrka Tour de Kaj dugačka 260 kilometara. Najkraća utrka Moj prvi Kaj maraton (85 km), ujedno je bila i najmasovnija, a tu su u konkurenciji muškaraca u cilj zajedno ušla čak trojica a naš vozač Poljanić završio je u TOP10 na 8.mjestu. Organizatori iz BBK ASI zadovoljni su izdanjem ovogodišnje Kajkavijane, a najavljuju iduće godine nastavak ove zanimljive utrke.

Tijekom dana održane su i vrlo zanimljive utrke spretnosti za najmlađe, koji su se natjecali u tri kategorije (2-3, 4-5, 6-8 godina). Večernji dio završio je koncertom Nevena Stipčića i njegovih Backbeatsa i svirkom DJ-a Yape.

0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 801

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr