Svjetski dan izazova

Grad Lepoglava i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave ove godine sudjeluju u međunarodnom prijateljskom natjecanju World Challenge Day, koje se provodi u okviru projekta «WCD# TakeBackYourStreets». Glavni je cilj ove sportske manifestacije potaknuti zajednice iz cijelog svijeta da animiraju što veći broj svojih građana na tjelesnu aktivnost od barem 15 minuta. 

Ukupno 1166 građana grada Lepoglave prihvatilo je izazov da se u četvrtak, 25. svibnja barem 15 minuta bavi nekom sportskom aktivnošću u okviru manifestacije Dan izazova odnosno međunarodnog prijateljskog natjecanja World Challenge Day.

Od podneva se na igralištima osnovnih škola u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici te u Gradskom parku u Lepoglavi sportskim aktivnostima bavilo više od 1000 učenika te polaznika dječjih vrtića iz Lepoglave i Žarovnice.

U poslijepodnevnim su se satima u Gradskom parku manifestaciji priključili i ostali građani Lepoglave koji su predstavili pojedine sportove te pješačili i vozili bicikle.

Skupilo se nešto više od dvadesetak biciklista svih uzrasta te se krenulo na rutu od nešto dužu od 10km. Vozilo se ulicama grada Lepoglave a ruta je bila sljedeća: Gradski park – Stepinčeva – Budim – Lepoglavska Ves – Frankopanska – Stepinčeva – zaobilaznica – Očura – Muričevec – Trakošćanska – Purga –  Kvaternikova – Vulišinec – Mažuranićeva – stari most – sportski centar – Trg 1. Hrvatskog sveučilišta – Hrv. pavlina – gradski park

 

0 Comments

Categories: NovostiNumber of views: 533

Tags:

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr