Staze

Jedan od glavnih ciljeva ovog kluba je izrada i uređivanje brdsko - biciklističkih staza koje će našim članovima i svima ostalima omogućiti blagi uvid u ono što pravi XC/AM/FR može pružiti.

Istaknute staze i rute

Vudelje XC/AM

Preporučene lokalne rute koje nemaju status biciklističkih staza

Želite li se malo rekreirati na svom ljubimcu, preporučamo nekoliko isprobanih ruta na lokalnom području. Rute se razlikuju prema težini i vrsti ceste (asfalt, makadam, šuma).

Lepoglava - Vudelje - Šumec

Dužina staze je 14,5km, uz svladavanje visinske razlike od 400m. Preporuča se svim rekreativcima, no zbog visinske razlike potrebna je barem minimalna kondicijska sprema. Na ovoj stazi nalazi se izvor vode kod starog kamenoloma gdje možete sjesti i okrijepiti se prije nastavka penjanja/spusta, ovisno o tome na koju stranu idete.

Lepoglava - Kameničko Podgorje - Ravna gora - Trakošćan

Jedan od malo većih izazova za početnike je uspon na Ravnu goru. Od Lepoglave do početka uspona ima 6 km, a sam uspon makadamom do planinarskih domova (Filićev dom, Pusti duh) dug je 7km. Visinska razlika koju ćete svladati je 440m. Nakon što malo odmorite možete birati između više opcija spusta, ovisno o preferencijama.

Za vozače željne malo izazovnijeg XC-a preporučamo spust do Trakošćana od Pustog duha. Kako je ova staza markirana kao planinarski put, potreban je osobit oprez tijekom spuštanja. Nakon spusta do hotela Trakošćan, cestom do Lepoglave ima cca. 12 km. Za one kojima je sam uspon bio dovoljna avantura, spust istim putem pričinit će pravo zadovoljstvo.

Lepoglava - Višnjica - Cvetlin - Trakošćan

Jedna od najčešće voženih ruta na organiziranim "biciklijadama" za širu populaciju, duga je 33 km. Put je isključivo po cesti pa molimo da se pridržavate svih prometnih pravila koja su na snazi. Ova ruta namijenjena je svima, pa i onima malo slabije kondicijske spreme. Na ruti se nalazi izvor vode u Sutinskoj blizu Žarovnice (10 km od Lepoglave) gdje se možete okrijepiti. Istovremeno, možete se educirati o poučnim stazama koje postoje ili su u nastajanju i vratiti se posjetiti Mačkovu špilju i vidikovac Tri žakla. Na žalost, niti jedna od poučnih staza nije pogodna za prelazak svojim ljubimcem, no i planinarenje pruža svoje prednosti.

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr