Vudelje XC/AM

Ova staza nalazi se na brijegu iznad Lepoglave, u šumi Vudelje. Duga je oko 1km, uz visinsku razliku 270m. Radi se o Cross country/All mountain (XC/AM) stazi, a namijenjena je iskusnim rekreativcima kao i onima koji se žele okušati u malo agresivnijoj vožnji. Staza je zamišljena kao prava AM staza, što znači da ima sve elemente tipičnih MTB staza (dropove, skokove, bentove i td.), no oni nisu zahtjevni kao elementi na stazama namjenjenim čistom spustu. Vozači XC-a se također mogu s lakoćom okušati u spustu, jer svi zahtjevniji elementi staze mogu se zaobići. Iz tog razloga je prigodna za učenje elemenata koje nalazimo na gotovo svim MTB stazama.

Na karti je sama staza prikazana plavom linijom. Zelena linija je makadam koji vodi do vrha Vudelja sa zapadne strane Lepoglave, prema Vilinskoj špici (najviši vrh tog dijela Ivanščice). Na stazu je moguće doći po tom putu ili po putevima koji su označeni narančastom i žutom linijom. Narančasti put je jednostavniji i direktniji, no njime se ne dolazi do samog vrha i početka zelenog spusta. Zahtjevnija opcija je žuti put, koji završava usponom na početak zelenog spusta. Na samom kraju žute linije nalazi se livada koja može biti idealno mjesto za odmor i druženje. Uz rub livade smješten je i Lovački dom.

Ukoliko se ne osjećate spremni za spust po plavom putu, možete samo nastaviti po makadamu zelenog puta. To je idealna opcija za sve XC vozače željni rekreacije, pokojeg zahtjevnijeg uspona i zabavnog i sigurnog spusta.

S radom na stazi započeli smo u ljeto 2013. S puno volje i rada dobili smo današnju stazu koja je relativno kratka, no planovi za produženje su veliki. Planiramo proširiti stazu iznad trenutnog starta, no još razmatramo moguće opcije.

Partneri kluba

EasyDNNSolutions.com

Lepoglava.hr